• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Зустріч випускників зразкового колективу "Сузір'я"

Зустріч випускників зразкового колективу "Сузір'я"

2015-06-09

5 червня зал районного Будинку культури гостинно запросив глядачів на чергове свято, а зібрала всіх гарна подія – свій 25-річний ювілей відзначає один з найкращих танцювальних колективів Решетилівщини – зразковий хореографічний колектив «Сузір’я». Впродовж років свого існування колектив об’єднав сотні юних талантів, ціле покоління молоді, яке за покликом серця і душі дарувало своє високе мистецтво людям. Зразковий танцювальний колектив «Сузір’я» по праву вважається одним з найкращих і найуспішніших танцювальних колективів району. Серед решетилівців, мабуть, не знайдеться жодної людини, яка б не чула про цей талановитий дитячий колектив, яка хоча б раз не бачила його яскравих, неординарних виступів. І дійсно, з моменту своїх перших хореографічних постановок і до сьогодні «Сузір’я» впевнено тримає марку улюбленців районної сцени, тих, з котрими завжди асоціюється свято і на номери яких чекають із захопленням.

/Files/images/DSC08754.JPG/Files/images/DSC08767.JPG

Очолює цей колектив художній керівник – Марія Гайдук.

На ювілейний концерт були запрошені випускники колективу «Сузір’я» всіх років. Зустріч була радісна і хвилююча. Атмосфера дитинства, радості, приємних спогадів заполонила душі випускників. Адже саме в рідних стінах Будинку вони потрапили у чарівний світ мистецтва, розкрили свої таланти, провели найкращі роки життя, оскільки надихали їх на творчість Муза танцю Терпсіхора, Богиня музики – Евтерпа та відданий своїй справі керівник гуртка Гайдук М.Ю., яка передала їм свій досвід та майстерність, створили підґрунтя у виборі майбутньої професії. По різному склалися їхні долі: деякі пов’язали своє життя з мистецькою діяльністю, хтось здобуває освіту у мистецьких вузах України, а деякі вибрали професію не пов’язану з мистецтвом, проте вміння та навички, які вони отримали займаючись у гуртку, залишились для них улюбленою справою.
У цей день в концертній залі РБК на свято зустрічі зібралась велика мистецька родина – випускники, гості, педагогічні працівники та вихованці БДЮТ.

Під бурхливі оплески глядачів, щирі вітання звучали на адресу улюбленого керівника і випускників колективу, які піднімались на сцену і ділилися спогадами та успіхами. Глядачці спостерігали за яскравими виступами та насолоджуватись танцювальними постановками у виконанні випускників та гуртківців, які займаються в колективі зараз. У свій ювілей колектив порадував глядачів відомими і улюбленими номерами з «золотого» фонду творчої скарбнички «Сузір’я». /Files/images/DSC08735.JPG

Як завжди, розчулили глядачів виступи наймолодших учасників./Files/images/DSC08736.JPG


Присутні ніби перегорнули сторінки альбому з життя колективу, поринули в історію створення, згадали перші кроки його учасників. З непідробленим захватом глядачі сприймали номер від батьків вихованців. Свято супроводжувалося мультимедійною презентацією фотографій з «будинківського» життя випускників.

Як показує час, вихованці не бувають колишніми, «Сузір’я» — це назавжди. Випускники минулих років регулярно беруть участь у концертах, допомагають у підготовці номерів, відвідують репетиції. І ювілейний концерт, номера якого представляли випускники минулих років, не став винятком. Випускники 2008 року Маслюк Віктор та Гордієнко Олена подарували запальне танго, а Герман Іванов вразив всіх неперевершеною майстерністю виконуючи козацький марш.

/Files/images/DSC08756.JPG/Files/images/DSC08788.JPG

З теплими вітальними словами до випускників звернулась директор Будинку дитячої та юнацької творчості – Супрун Тамара Миколаївна. З квітами та неймовірною вдячністю звертались до керівника випускники колективу. Вони висловили подяку за постійну підтримку та створення чудових умов для розвитку здібностей обдарованих дітей та молоді.

Не залишились осторонь свята і випускники колективу, деякі з них ще й досі беруть участь у концертах, адже за цей час танцювальний колектив став для них частиною життя. Всі випускники отримали з рук керівника колективу пам’ятні настінні календарі з світлинами всіх випусків.

/Files/images/DSC08772.JPG

У ритмі танцю швидко пролинули заплановані години концерту. Як його оцінили глядачі? Щирі посмішки та сльози щастя бриніли на очах багатьох, хто прийшов привітати на зустріч. Це і є свідчення щирої прихильності вихованців до свого колективу та керівника.

По закінченню свята відбувся танцювальний флеш-моб, до якого долучилися як випускники, так і глядачі. Довго не стихали овації. Всі розходились у піднесеному настрої, бо доторкнулись до прекрасних та незабутніх спогадів, до перших кроків своїх творчих успіхів та невдач, до дитинства та юності.

25 років танцювальному колективу «Сузір’я» – це дійсно дата. Цей дивовижний колектив став однією з перлин Решетилівщини. Жодне свято у районі не відбувається без його участі. Протягом багатьох років він радує зі сцени не лише земляків, його талант високо цінують і за межами нашого району. Хочемо побажати Марії Юріївні та всім її вихованцям щастя, радості, удачі і натхнення, подальших вдалих виступів на великій сцені. Нехай їх творчість і надалі не знає кордонів, лине від серця до серця.

Кiлькiсть переглядiв: 349

Коментарi