• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Районний етап Всеукраїнського фестивалю-конкурсу "Молодь обирає здоровЄя"

Районний етап Всеукраїнського фестивалю-конкурсу "Молодь обирає здоровЄя"

2014-03-21

Популяризація здорового способу життя, запобігання негативним проявам серед дітей і молоді є надзвичайно актуальними питаннями та темами превентивного виховання в школах та позашкільних закладах освіти.
Як запобігти та вберегти дитину від негативних проявів у суспільстві?!
Перш за все – це власний приклад дорослих, батьків, вчителів, адже діти роблять не те, що ми їм кажемо, а те, що робимо самі. По – друге, участь дітей у різноманітних за напрямками заходах та проектах превентивного виховання, популяризації здорового способу життя.
20 березня пройшов районний етап Всеукраїнського фестивалю-конкурсу «Молодь обирає здоров’я». На конкурс прибуло 14 команд з навчальних закладів району.
Програмою фестивалю було передбачено:
- конкурс літературно-музично-спортивних міні-композицій;
- конкурс плакатів "Головне в іміджі - це здоров'я", "Я обираю здоров'я", "Молодь за майбутнє без СНІДу";
- конкурс фотографій;
- вікторина.
Тематика виступів, плакатів та фотоматеріалів була спрямована на популяризацію, пропаганду та роз'яснення серед молоді переваг здорового способу життя, формування безпечної поведінки, збереження власного здоров'я та здоров'я навколишніх, відображення духовних цінностей народу в поєднанні з сучасними молодіжними напрямками.
Останнім етапом фестивалю була вікторина, організована з метою перевірки отриманих учасниками знань з основ збереження та зміцнення власного здоров’я і здоров’я оточуючих, принципів формування здорового способу життя серед дітей і молоді, їх інформованості про раціональне харчування, правильний фізіологічний режим.
Учасники фестивалю мали можливість поширити кращий досвід з профілактики запобігання негативним проявам серед молоді, використовуючи вокальні, хореографічні, спортивні здібності, літературно-мистецькі засоби, власне бачення проблеми з активної позиції самих підлітків, що мало особливо переконуючу силу та мотивацію на здоровий спосіб життя.
Місця команди поділили таким чином.
Конкурс плакатів: І місце – Команда «Вітамін» Кукобівської ЗОШ І-ІІ ст.;
ІІ місце – команда «Аріель» Федіївської ЗОШ І-ІІІ ст.;
ІІІ місце – команда «Ключі здоров’я» Новомихайлівської ЗОШ І-ІІ ст. та команда «Здоров’я» Сухорабівської ЗОШ І-ІІІ ст.

Конкурс фотографій: І місце – команда «ОБЖ» Піщанської ЗОШ І-ІІІ ст.;
ІІ місце – команда «Здоров’я» Калениківської спеціалізованої школи;
ІІІ місце – команда «Здоров’я» Сухорабівської ЗОШ І-ІІІ ст. та команда «Небайдужі» Плосківської ЗОШ І-ІІІ ст.

Вікторина: І місце – Шулик Ліна (Федіївська ЗОШ І-ІІІ ст.);
ІІ місце – Каленчук Юлія (Калениківська спец. школа);
ІІІ місце – Набока Каріна (Малобакайської ЗОШ І-ІІІ ст.)

Конкурс міні-композицій: ІІІ місце – команда «Доміно» Решетилівської ЗОШ І-ІІ ст. та команда «ОБЖ» Піщанської ЗОШ І-ІІІ ст.
ІІ місце – команда «КМС» (Колотіївські Молоді Сильні) Колотіївської ЗОШ І-ІІ ст.
Перемогу здобула команда «Імпульс» Жовтневого НВК, яка захищатиме честь району на обласному етапі фестивалю-конкурсу «Молодь обирає здоров’я».
Є гарний вислів «Для того, щоб перемогти зло, достатньо того, щоб хороші люди не мовчали та діяли». Тож давайте не будемо мовчати та спостерігати, як гинуть навколо нас ті, хто мають право на життя. І не лише під час подібних заходів будемо популяризувати здоровий спосіб життя, а й своїм життям кожного дня будемо подавати тільки позитивний приклад.

Кiлькiсть переглядiв: 283

Коментарi