• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Вітаємо переможців районного етапу конкурсу-огляду театральних колективів!

Вітаємо переможців районного етапу конкурсу-огляду театральних колективів!

2014-02-12

В лютому місяці в нашому районі активно вирує театральне життя.
Артисти, дизайнери костюмів, художники-оформлювачі, сценаристи, режисери готують і представляють на розсуд глядачів свої творчі доробки.
Без театрального мистецтва неможливо уявити навчальний і виховний процеси. Саме тому 11 лютого в РБК 12 шкіл району взяли участь в районному етапі конкурсу-огляду театральних колективів.
Конкурс проводиться з метою популяризації театрального мистецтва серед учнівської молоді, виявлення та підтримки талановитих дітей, сприяння їх творчим здібностям, забезпечення змістовного дозвілля учнівської молоді.
Учасники готували уривок з вистави та театральні мініатюри тривалістю до 30хв. Виступи колективів оцінювалися за такими критеріями: художнім рівнем репертуару, режисерським задумом та засобом його втілення, музичним та шумовим оформленням, логічною мовою, дикцією, сценічною культурою, зовнішнім виглядом.
Вистави, які були переглянуті, справили позитивне враження.

/Files/images/IMG_6437.JPG
Кожен колектив вирізнявся своєю неординарністю, режисерським задумом, рівнем виконавської майстерності та сценічної культури, а кожен юний артист старався продемонструвати акторську майстерність, силу своїх емоцій та натхнення. Неабияке значення у передачі змісту відігравала різноманітна декорація: макети будинків, дерева та ялинки, предмети побуту та ін.

/Files/images/IMG_6459.JPG

/Files/images/IMG_6434.JPG

Влучно використовувалось музичне та шумове оформлення, технічні засоби. І хоч як важко було членам журі визначитись у переможених та переможцях та, все ж таки, дійшли до спільної думки. Отож, за результатами конкурсу:
- молодша вікова категорія:
ІІ місце – колектив «Смайлик» Сухорабівської ЗОШ І-ІІІ ст.
І місце – колектив «Джерело» Пащенківської ЗОШ І-ІІ ст.

/Files/images/IMG_6462.JPG


- старша вікова категорія:
ІІІ місце – колектив «Юність» Новомихайлівської ЗОШ І-ІІ ст.
ІІ місце – колектив «Світанок» Жовтневого НВК та колектив «Дивограй» Калениківської спец. школи
І місце – колектив «Провесінь» Решетилівської гімназії

/Files/images/IMG_6500.JPG

В номінації «Краща чоловіча роль» нагороджені Огир Олексій (Шевченківська ЗОШ І-ІІІ ст.) та Большой Денис (Шамраївської ЗОШ І-ІІ ст.)
В номінації «Краща жіноча роль» журі відмітило Панець Інну (Решетилівська гімназія) та Сірик Яну (Малобакайської ЗОШ І-ІІІ ст.)
За вдале режисерське рішення журі нагородило театральні колективи Піщанської ЗОШ І-ІІІ ст. та Решетилівської гімназії.
Свято театру відбулося. Кожен юний артист отримав теплі оплески вдячного глядача і заряд енергії та натхнення для подальших злетів на театральній ниві.

Кiлькiсть переглядiв: 198

Коментарi