Перемога юних техніків-науковців!

2023-03-06

13 – 17 лютого 2023 року Полтавським обласним центром науково-технічної творчості учнівської молоді Полтавської обласної ради був проведений дистанційно за допомогою онлайн відеоконференції обласний зліт юних любителів науки й техніки.

Зліт проводився з метою підтримки та розвитку науково-технічного винахідництва і раціоналізаторства, виявлення кращого досвіду науково-практичної та експериментальної діяльності учнівської молоді; ознайомлення юних винахідників із сучасними досягненнями в галузі інформаційного та методичного забезпечення винахідницької діяльності.
У Зльоті взяли участь вихованці гуртка «Конструювання радіоелектронних приладів» БДЮТ Решетилівської міської ради Максим Гончар та Назар Задорожний (керівник Григорій Яременко), які на розсуд журі представили раціоналізаторську пропозицію направлену на організацію моніторингу параметрів при виробництві біогазу «Біогазмоніторинг».
Розробка отримала високу оцінку журі й нагороджена Дипломом II ступеня в номінації «Юні техніки – промисловому і сільському господарству».
Велика вдячність САДІВНИЧЕ ТОВАРИСТВО "МРІЯ" та голові товариства Івану Дегтяру. Саме на виробничій базі й за сприяння товариства здійснювався проєкт юних раціоналізаторів.
Товариство виробляє фруктові та овочеві соки з місцевої сировини. І зараз на виробничій базі товариства монтується біогазова установка. З її допомогою, біологічні рештки, що залишаються після виробництва соку, будуть перетворюватися на біогаз. Біогаз буде використано для отримання теплової та електричної енергії, що повністю задовольнить потреби виробництва в енергоресурсах і таким чином увесь цикл виробництва буде замкнуто.
Проєкт “Біогазмоніторинг“ дозволить автоматизувати контроль технічних параметрів при виробництві біогазу, таких як температура біомаси, рівень біомаси, тиск біогазу та інших.
Щиро вітаємо юних техніків та їх наставника з перемогою і сподіваємося що вона буде успішно примножена новими досягненнями та нагородами!

/Files/images/333323583_685586629981158_6185475004633361892_n.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 48

Коментарi